Onze Lean trainingen voor corporaties!

  • Kom je regelmatig verspillingen tegen in jouw dagelijkse werk en ben je op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren?
  • Wil je dat jouw werkzaamheden beter op de doelen van de organisatie aansluiten?
  • Wil je gereedschappen aangereikt krijgen om zelfstandig problemen op te lossen?
  • Wil je het werk elke dag weer een stapje beter te maken?

Dit én meer komt aan bod in onze Lean trainingen. Tijdens de Lean trainingen besteden wij aandacht aan de theorie van het continu verbeteren van organisaties en processen. Én hoe je hier je collega's in meeneemt. Door de mix van theorie en praktijk is er binnen de Lean trainingen veel ruimte voor “learning by doing”.

inschrijven

Lean Yellow Belt (1 dag)

Bij de Yellow Belt is het thema 'bewustwording.' Tijdens deze training leer je de basisprincipes van het continu verbeteren. Je wordt je bewust gemaakt van het verbeterpotentieel in jouw omgeving en hoe je continu verbeteren kunt inzetten. Je kunt zelf eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren en je kunt een bijdrage leveren aan procesverbetering binnen jouw organisatie onder leiding van een Green Belt of Black Belt.

De Lean Yellow Belt is geschikt voor alle medewerkers bij een woningcorporatie, ongeacht de functie, ervaring of opleiding. Er is geen voorkennis noodzakelijk.

Na de training heb je voldoende kennis opgedaan om het examen succesvol te kunnen maken. Het examen bedraagt ongeveer een half uur en kun je zelf (online) inplannen.

Datum: 20 april 2023

Lean Green Belt (5 dagen)

Na de Green Belt training kun je Lean verbetertrajecten uitvoeren en veranderingen binnen jou organisatie voor elkaar krijgen. Zo leer je hoe je een procesanalyse kan faciliteren en leer je verspillingen te herkennen én elimineren. Ook leer je gebruik te maken van plannings- en communicatie instrumenten. Na de training beheers je de basisvaardigheden met betrekking tot datacollectie en de data-analyse. Naast de trainingsdagen is er ook een praktijkopdracht. Tijdens de opdracht ga je concreet aan de slag met een eigen verbeterproject. Je hebt vast al voldoende ideeën!

De Lean Green Belt is geschikt voor iedereen die al enige affiniteit heeft met Continu Verbeteren. Naast de kennis van de basisprincipes van Continu Verbeteren met Lean, wil je ook zélf aan de slag met het begeleiden en faciliteren van verbetersessies. Het is niet noodzakelijk eerst een Yellow Belt te volgen.

Aan de Green Belt training is een praktijkopdracht verbonden (circa 20 uur). 

Voor de Green Belt training is er ook een studieboek beschikbaar die je nodig hebt voor het examen (studiebelasting circa 20 uur).

Data: 18&19 september + 25&26 oktober + 6 november 2023

Onze trainers!

De trainingen worden gegeven door ervaren docenten die minimaal Lean Black Belt gecertificeerd zijn. Zij hebben uitstekende beheersing van het vakgebied Continu Verbeteren en brengen het bij meerdere organisaties dagelijks in de praktijk. Ze nemen verschillende voorbeelden mee naar de training. 

Na afloop van de training(en) en het succesvol behalen van het examen(s), ben je officieel Yellow Belt en/of Green Belt gecertificeerd en kan je je certificaat opnemen op je cv. Het certificaat is geaccrediteerd door LCS (Lean Competency System). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van Continu Verbeteren.

 

De kosten!

De kosten voor de Yellow Belt training zijn €1.025,- per deelnemer (1 dag). En de kosten voor de Green Belt zijn €3.800,- per deelnemer (5 dagen). Deze kosten zijn inclusief coaching (bij Green Belt eindopdracht), examenkosten en materiaal.

Chaptr2 heeft een vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs. Op de Open Inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

Op onze opleidingen en trainingen zijn de NLdigital Voorwaarden 2020, gedeponeerd bij de Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht, van toepassing. 

met mijn inschrijving ga ik akkoord met de NLdigital Voorwaarden 2020