Vakopleiding Functioneel Beheer ®


Ben jij Functioneel Beheerder of voer je Functioneel Beheer taken uit en wil je:

  • Meer impact maken?
  • Processen kunnen verbeteren samen met collega's?
  • De juiste collega's bij wijzigingen betrekken?
  • Goed kunnen prioriteren?
  • Weten wat je rol is en welke taken daarbij horen?

Volg dan onze opleiding die wij als enige in de corporatiesector aanbieden! Dit doen wij in samenwerking met Dé Vakopleiding Functioneel Beheer ® van Daniël Brouwer. Lees hieronder snel verder voor meer informatie of schrijf je direct in!

 Inschrijven

De Vakopleiding 

De Vakopleiding Functioneel Beheer ® is gebaseerd op Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder. Deelnemers krijgen een mix van theorie (20%) en praktijkopdrachten (80%) op het gebied van Functioneel Beheer aangereikt, aangevuld met praktijkcasussen uit de dagelijkse praktijk.

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten. Zij hebben een uitstekende beheersing van het vakgebied Functioneel Beheer en brengen het bij meerdere organisaties dagelijks in de praktijk. Hierdoor nemen zij veel voorbeelden mee naar de lessen. 

De Vakopleiding Functioneel Beheer ® besteedt aandacht aan de theorie van het continu verbeteren van organisaties en processen en zorgt ervoor dat jouw Functioneel Beheer skills klaar zijn voor de toekomst! 

 

De modules

Module 1 - wat is functioneel beheer?
Module 2 - gebruik van de informatievoorziening
Module 3 - beheren van de informatievoorziening
Module 4 - is het nou zo traag of ligt het aan mij?
Module 5 - grip krijgen op de invloeden
Module 6 - wat is de impact?
Module 7 - we kennen de impact, en nu?
Module 8 - we kennen de impact en de prioriteit
Module 9 - hebben ze gedaan wat we hebben afgesproken?
Module 10 - alles is klaar

Voor wie is de opleiding?

De Vakopleiding Functioneel Beheer ® is gericht op beginnende en meer ervaren functioneel beheerder, proces & informatie adviseurs (PIA’s) en kerngebruikers maar ook voor hun managers en direct leidinggevenden. Daarnaast zien wij steeds meer corporatiemedewerkers deelnemen die geïnteresseerd zijn in het vakgebied, maar geen gerelateerde functie hebben. 

Data en locaties

start 12 januari 2023 - Utrecht (12/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2)
start maart 2023 - Deventer (7/3, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4)
start september 2023 - Utrecht (14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10)

De investering

Voor de Open inschrijving is de investering € 2.950,- per deelnemer voor het volledige programma, inclusief materialen. Chaptr2 heeft een vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs. Op de Open inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

De prijs is voor de Incompany opleiding is op aanvraag. Ook hier geldt de vrijstelling BTW inzake beroepsonderwijs.

Op onze opleidingen zijn de NLdigital Voorwaarden 2020, gedeponeerd bij de Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht, van toepassing.

Certificering - Functioneel Beheer Specialist

Vanaf januari 2021 kunnen functioneel beheerders zich certificeren (gebaseerd op e-CF) als Functioneel Beheer Specialist. EXIN en expert Daniël E. Brouwer hebben gezamenlijk een examen ontwikkeld, dat is gebaseerd op deze Vakopleiding Functioneel Beheer ® en hét Handboek. Door de praktische benadering is deze certificering voor Functioneel Beheer uniek in zijn soort en is de certificering hét langverwachte antwoord op deze roep vanuit het vakgebied.

De certificering is niet bij de prijs inbegrepen.

met mijn inschrijving ga ik akkoord met de NLdigital Voorwaarden 2020