Vakopleiding Functioneel Beheer® - Procesverbetering

2 dagen
inCompany
Open inschrijving €1.320,-

Ben jij Functioneel Beheerder of voer je functioneel beheer taken uit? Dan werk je de hele dag met processen.

  • Wil je meer over procesmanagement weten? 
  • Leren hoe je processen kunt verbeteren samen met collega's?
  • Aan je collega's uit kunnen leggen waarom procesmanagement zo belangrijk is?
  • Hoe je op processen kan sturen?

Volg dan de Vakopleiding Functioneel Beheer® - Procesverbetering die wij als enige in de corporatiesector aanbieden! Dit doen wij in samenwerking met de VFB Academy van Daniël Brouwer. Lees hieronder snel verder voor meer informatie of schrijf je direct in!


Schrijf je direct in Meer info

Beschrijving

Het doel van deze training is vooral om jou te inspireren en je te leren denken in processen. 

Deze training kan je - exclusief voor de corporatiesector - bij ons volgen!

Als Functioneel Beheerder ben je elke dag, bewust of onbewust, met processen bezig. Je legt processen vast in een informatiesysteem, je verbetert ze en je past ze toe bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Deze training gaat over het belang van processen in het algemeen, over de processen die Functioneel Beheerders vrijwel dagelijks uitvoeren en over de gereedschappen (tools) die daarbij van pas komen. Ook leer je meer over de achtergrond van procesmatig werken.

Programma

Dag 1

Module 1 - De basisprincipes
Tijdens deze module vertellen we je alles wat je moet weten over de relatie van functioneel beheer met processen en procesmatig werken. Wat zijn processen en wat is procesmanagement? 

Module 2 - Hoe beschrijf je een proces? 
Om voor je collega's duidelijk te maken hoe het proces verloopt en wat de afspraken binnen het proces zijn, is het handig dat je het proces goed kan beschrijven. Tijdens deze module krijg je gereedschappen aangereikt, waarmee je processen kunt beschrijven en vastleggen.

Module 3 - Hoe meet je een proces? 
Meten is weten. Ook de status of prestaties van een proces kun je meten. Het doel van zo’n procesmeting is inzicht te verkrijgen in een bepaald aspect van het proces: hoe sta je ervoor? En wat zeggen deze gegevens je?

Dag 2

Module 4 - Hoe analyseer je een proces?
Elk probleem heeft een oorzaak. Soms weet je niet wat de oorzaak is of misschien zijn er wel verschillende oorzaken. Je kunt een probleem oplossen door de oorzaken op te sporen en weg te nemen. 

Module 5 - Hoe verbeter je een proces?
Een proces verbeter je niet zomaar, maar tijdens deze module leer je welke gereedschappen er zijn en hoe je ze gebruikt om een proces te verbeteren.

Module 6 - Hoe borg je een proces? 
Het borgen van het proces is net zo belangrijk als of misschien wel belangrijker dan het beschrijven van het proces. Die twee kun je niet los van elkaar zien. Hoe pak je dit nu precies aan? Daar gaan wij in deze module mee aan de slag.

Investering

Voor de Open inschrijving is de investering € 1.320,- per deelnemer, inclusief eventuele materialen. Chaptr2 heeft een vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs. Op de Open inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

De prijs is voor de Incompany opleiding is op aanvraag. Ook hier geldt de vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs.

Data & Locatie

Deventer

23 november, 24 november

Voor wie

De training is gericht op beginnende en meer ervaren functioneel beheerder, proces & informatie adviseurs (PIA’s) en kerngebruikers maar ook voor hun direct leidinggevenden. Daarnaast zien wij steeds meer corporatiemedewerkers deelnemen die geïnteresseerd zijn in het vakgebied, maar geen gerelateerde functie hebben.

Inschrijven

Op de Open inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

Vraag of opmerking? Neem contact op

Andréa van der Vaart - Hoenselaar
Andréa van der Vaart - Hoenselaar
Managing Partner
0652692314 andrea.vandervaart@chaptr2.nl
Schrijf je direct in
Meer informatie aanvragen