Digitale Strategie

Wil je aan de slag met de digitale strategie van jouw corporatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben veel ervaring met het ondersteunen van corporaties bij het formuleren van hun Digitale Strategie (ook wel I&A strategie genoemd).

Een onmisbare start voor het vaststellen van deze strategie is de inspiratiesessie. Tijdens deze interactieve sessie, ondersteund met filmpjes en stellingen, wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de breedste zin. Vervolgens vertalen wij deze ontwikkelingen samen met de deelnemers naar de corporatiessector én de eigen corporatie. Tevens zetten wij samen met de deelnemers een stip op de horizon: waar willen wij naar toe? Dit vertalen wij daarna in de werksessies naar de daadwerkelijke digitaliseringsstrategie.

Hoofdvragen tijdens de inspiratiesessie zijn:

  • Digitale revolutie: wat is er aan de hand?
  • Raakt dat ook de corporatiesector?
  • Welke inzichten levert dat op?

De aanpak is naast de inspiratiesessie gebaseerd op een viertal werksessies waarin de deelnemers gezamenlijk aan de slag gaan met de Digitale Strategie. Wij vinden het proces om tot het uiteindelijke resultaat te komen minstens net zo belangrijk als het resultaat zelf. Dat betekent dat de deelnemers een actieve rol hebben tijdens de sessies zelf en aan de hand van ‘huiswerk’ opdrachten.

Het resultaat (de uiteindelijke strategie) zal worden vastgelegd in een zogenaamde ‘A3-praatplaat’, die we gedurende de werksessies zullen opbouwen. Naast deze ‘A3-praatplaat’ zullen als onderlegger per werksessie ook PowerPoint presentaties beschikbaar worden gesteld.

Meer weten? Of wil je samen met ons aan de slag met jouw digitale strategie?

Neem dan contact op met Marnix Ferwerda.

Je kan ook een bericht achterlaten via onderstaande knop. 

Contact