Lean Yellow Belt

1 dag
inCompany
Open inschrijving €1.025,-
 • Kom je regelmatig verspillingen tegen in jouw dagelijkse werk en ben je op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren?
 • Wil je dat jouw werkzaamheden beter op de doelen van de organisatie aansluiten?
 • Wil je gereedschappen aangereikt krijgen om zelfstandig problemen op te lossen?
 • Wil je het werk elke dag weer een stapje beter maken?

Dit én meer komt aan bod in onze Lean trainingen. Tijdens de Lean trainingen besteden wij aandacht aan de theorie van het continu verbeteren van organisaties en processen. Én hoe je hier je collega's in meeneemt. Door de mix van theorie en praktijk is er binnen onze Lean trainingen veel ruimte voor “learning by doing”.


Meer info

Beschrijving

Bij de Yellow Belt is het thema 'bewustwording'. Tijdens deze training leer je de basisprincipes van het continu verbeteren. Je wordt je bewust gemaakt van het verbeterpotentieel in jouw omgeving en hoe je continu verbeteren kunt inzetten. Je kunt zelf eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren en je kunt een bijdrage leveren aan procesverbetering binnen jouw organisatie onder leiding van een Green Belt of Black Belt.

De trainingen worden gegeven door ervaren docenten die minimaal Lean Black Belt gecertificeerd zijn. Zij hebben uitstekende beheersing van het vakgebied Continu Verbeteren en brengen het bij meerdere organisaties dagelijks in de praktijk. Ze nemen verschillende voorbeelden mee naar de training. 

Door het volgen van de training heb je voldoende kennis opgedaan om het (open boek) examen succesvol te kunnen maken. Het examen bedraagt ongeveer een half uur en kun je zelf (online) inplannen. Na het behalen van het examen ben je officieel Yellow Belt gecertificeerd en kan je je certificaat opnemen op je cv. Het certificaat is geaccrediteerd door LCS (Lean Competency System). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van Continu Verbeteren.

Programma

Onderwerpen die op het programma staan:

 • historische ontwikkeling van Lean
 • de Lean principes: klantwaarde, waardestroom, flow, pull, en streven naar perfectie
 • herkennen van verspillingen en waardetoevoegende activiteiten
 • grondoorzaken analyse
 • gestructureerd problemen oplossen door middel van Kaizen (en A3 methode)
 • Lean houding en gedrag 
 • toepassen van de dagstart en weekstart in de dagelijkse praktijk

Investering

Voor de Open inschrijving is de investering € 1.025,- per deelnemer, inclusief eventuele materialen. Chaptr2 heeft een vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs. Op de Open inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

De prijs voor de Incompany training is €3.500,- per dag. Ook hier geldt een vrijstelling BTW inzake beroepsonderwijs.

Voor wie

De Lean Yellow Belt is geschikt voor alle medewerkers bij een bedrijf / woningcorporatie, ongeacht de functie, ervaring of opleiding. Er is geen voorkennis noodzakelijk.

Vraag of opmerking? Neem contact op

Andréa van der Vaart - Hoenselaar
Andréa van der Vaart - Hoenselaar
Managing Partner
0652692314 andrea.vandervaart@chaptr2.nl

Meer informatie aanvragen