Inrichting ERP systeem essentieel

Om het IT landschap te vereenvoudigen heeft Omnia Wonen twee jaar geleden gekozen voor de ERP oplossing van cegeka-dsa, Dynamics Empire. Het nieuwe systeem is mede gekozen om de klantreis te ondersteunen. Een standaard implementatie van Dynamics Empire volgde. Een grote stap voorwaarts voor Omnia Wonen.

Toch kwamen er na ingebruikname van het nieuwe systeem nog onduidelijkheden bij de huurders naar voren. Zo was het bij huurders die een aanmaning ontvingen niet duidelijk wat de uiterste betaaldatum was. Daarnaast kwamen reparatieverzoeken van huurders via het klantportaal niet goed door bij de aannemer, met als gevolg dat er geen monteur op de afgesproken tijd kwam opdagen.

Onze Functioneel Beheerder en Empire specialist Vera van Dorp wordt gevraagd om met Omnia Wonen mee te denken en tot oplossingen te komen. Vera is in de inrichting van Empire gedoken. Daar ziet ze al snel dat bepaalde tabellen en kolommen niet gevuld zijn of dat bepaalde vinkjes aan staan, maar de vervolgstappen niet goed staan ingeregeld. Ook legt zij de medewerkers van Omnia Wonen uit hoe de vraagboomlijst precies werkt.

Door de standaard inrichting van Empire goed onder de loep te nemen en samen met de medewerkers van Omnia Wonen hun werkproces tegen de inrichting aan te houden, heeft Vera ervoor gezorgd dat het doorzetten van reparatieverzoeken naar de juiste aannemer nu volledig automatisch verloopt. Hierdoor wordt er nu gelukkig wél op de juiste dag en tijdstip bij de huurder aangebeld om een defect te verhelpen. Daarnaast is het voor de huurders nu duidelijk wanneer zij hun aanmaning uiterlijk dienen te betalen.

Ingrid Jansen, Web- en Kennisbankbeheerder bij Omnia Wonen vindt het verhelderend om met Vera te sparren over inrichting en oplossingen. “Vera is van het type: ‘de daad bij het woord’ en dat is heel fijn samenwerken. Hoewel er echt nog wel wat losse eindjes zijn, heeft Vera in korte tijd al veel goeds geïmplementeerd.”

Vera zegt hier zelf over: “Dit is waar wij het als Chaptr2 voor doen. Wij krijgen er altijd zoveel energie van om dit soort situaties voor onze klanten en de huurders op te lossen”

Herken je de bovenstaande uitdagingen?

Wil jij ook gebruik maken van de expertise van Vera of haar collega’s?

Neem dan contact op met Andrea van der Vaart

 

Naar het overzicht