Digitalisering bij Parteon met Mareon Factuur en Mareon Leveranciersportaal

Parteon heeft een grote ambitie met betrekking tot het optimaliseren en digitaliseren van hun processen. Hiermee willen ze de klanttevredenheid verhogen en efficiënter werken. Onderdeel van mijn opdracht is om de processen bij de Financiële Afdeling van Parteon te optimaliseren en zo veel mogelijk te automatiseren om hiermee de basis te leggen voor Finance of the future.

Automatische afhandeling
Om het onderhoudsproces soepeler te laten lopen, start Parteon binnenkort samen met hun co-makers met het Mareon leveranciersportaal. De administratieve verwerking van duizenden opdrachten en facturen wordt straks volledig automatisch afgehandeld. Door gebruik te maken van een directe koppeling met het ERP-systeem van de leveranciers, krijgen zij de opdrachten rechtstreeks in hun ERP of via het portaal binnen. De status van de opdracht wordt op dezelfde manier weer teruggekoppeld aan de woningcorporatie en de huurder. De factuur van de leverancier wordt ook automatisch aangeleverd en gekoppeld aan de opdracht in Tobias AX. Hierdoor wordt ontzettend veel handmatig administratief werk uit handen genomen.

Factuurregistratie in de Cloud
Voor de overige facturenstroom gaat Parteon werken met Mareon Factuur. Met Mareon Factuur worden facturen in de Cloud herkend en geregistreerd binnen Tobias AX. Op deze manier wordt de volledige facturenstroom efficiënter verwerkt.

“Er is nooit tijd voor verbetering, maar die tijd moet je ervoor maken” aldus Karin Smulders, medewerker Financiële Administratie bij Parteon en nauw betrokken bij de implementatie van Mareon Factuur. “Alles is mogelijk, je moet de stap durven zetten. Met Mareon maken wij een grote stap in het optimaliseren van het facturatieproces. We gaan hierdoor efficiënter werken wat ons tijdwinst zal opleveren”.

Robotisering
Naast het implementeren van Mareon Factuur is Parteon gestart met robotisering. Het eerste dagelijkse proces dat door een robot uitgevoerd gaat worden, is het verwerken van de dagafschriften. Door hier een robot op in te zetten en de zoekingangen binnen TobiasAX te optimaliseren, hoeft de medewerker Financiën straks alleen nog maar de uitval op te pakken zodra de computer wordt opgestart. Dat is een enorme winst ten opzichte van de huidige situatie.

Wil je meer over dit onderwerp weten?  Neem dan contact op met Mirjam Cassée.

 

 

Naar het overzicht